(Fri frakt gjelder ikke utvalgte solcelleprodukter, se vilkår)

Side under oppbygging.

Hva er solcelle?

Solceller er enkelt forklart en teknologi som samler inn energi fra sollys og omdanner denne til elektrisitet. Teknologien er fornybar og miljøvennlig, da den ikke produserer klimagasser eller forurenser miljøet på andre måter under energiproduksjonen. Hver solcelle har to sett med metalliske ledere, og disse fungerer på samme måte som et batteri. 

 

Produsere egen strøm

Vurderer du å produsere din egen strøm? Det kan være mange fordeler med å ha et solcellepanel på huset. Klima Nor vil hjelpe deg på veien frem mot et bærekraftig og godt resultat. Vi kan være med deg gjennom hele løpet og de viktige stegene for å få en trygg og miljøvennlig energikilde med solenergi. 

Eier du en enebolig trenger du ikke å søke om tillatelse for å montere solceller på taket. Alt du må gjøre er å følge disse stegene:

 • Finne ut hvor huset ditt har best solforhold. 
  Normalt vil det være sørsiden av taket som har de beste solforholdene. Det er viktig at panelene ikke står i skygge i løpet av dagen, så tenk igjennom om det er noen høye trær, master eller andre hindringer for solen.
   
 • Få fagfolk til å gjøre en vurdering av taket
  Så lenge taket er i god stand er det ikke noe problem å montere anlegget over taksteinene. Har du et eldre tak kan det være et alternativ å fjerne takstein på et mindre område og felle ned solcellepanelene. 
   
 • Finn ut hvor mange solcellepanel du trenger
  Velg størrelse på solcelleanlegget basert på strømforbruket ditt. Har du et høyt forbruk, kan det være smart å ha flere solcellepanel, mens du gjerne kan klare deg med mindre om du har et lite forbruk.
   
 • Velg panel, finn pris og bestill
  Husk også at montering av solcellepanel er en jobb som må utføres av fagfolk. Klima Nor leverer alt fra A til Å.
   
 • Få montert solcellepanle og motta støtte fra Enova
  Etter bestilling kontakter vi deg for å gå igjennom detaljene og forsikre oss om at bestillingen din er slik som du ønsket. Da avtaler vi også et tidspunkt for montering og stiller noen kontrollspørsmål om tak, solforhold og andre ting vi trenger å få avklart.

  Med solenergi får du en helt egen fornybar energikilde hjemme. Dette kommer ikke bare deg til gode, men gir også en klimagevinst for oss alle. Derfor er det fint at du som forbruker har krav på støtte til solcellepanel.

Montering av solcellepanel

Dersom man kobler sammen mange solceller, utgjør dette er solcellepanel; et slags brett som kan festes på tak, vegger eller bakken, eller andre steder der solen slipper til, for å produsere strøm til hjem og hytte; og det er montering av disse vi skal fokusere på i denne guiden. Solcellepaneler finnes i flere ulike varianter, og det finnes også en rekke ulike løsninger for montering. Når det gjelder solcellepaneler i private hjem, er det som regel snakk om montering enten på veggen eller på taket.

Montering på vegg er en praktisk løsning som vil fungere godt også på vinterstid. Panelene kan monteres både vertikalt og horisontalt, og vinkelen vi ha mye å si for hvor mye solenergi som fanges opp.

Montering på tak har flere fordeler. For det første er taket det stedet som ofte har de beste solforholdene, i tillegg til at solcellepanelene er mindre utsatt for skader på taket enn de er på veggen. Også her vil vinkelen har stor betydning, og det er vanlig å benytte stativ for å oppnå riktig helning.

Det finnes mange spennende løsninger på vei inn i markedet, så ta kontakt for å finne ut hva som dekker ditt behov.